Vedemij: Alles in één hand

Over het bedrijf

Vedemij is een champignonkwekerij die al meer dan 40 jaar bestaat. Begonnen als kleine champignonkwekerij en uitgegroeid tot ketenbedrijf dat het volledige productieproces in eigen hand heeft. 

Vedemij gaat een gezonde toekomst tegemoet omdat paddenstoelen, waartoe champignons behoren steeds meer gegeten worden omdat ze gezond zijn en uitstekend passen bij de huidige en toekomstige trend van gezond en plantaardig eten. 

Waarom zijn paddenstoelen gezond?

Paddenstoelen zijn ‘hot’ en passen uitstekend bij de trend van gezond en natuurlijk eten. Hoe komt dat? Voornamelijk omdat de paddenstoel bomvol gezonde en nuttige voedingsstoffen zit, zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën. Ze passen dus goed in een gezond eetpatroon.

Rijk aan eiwitten

Champignons hebben een stevige structuur, zijn , voedzaam  en bevatten veel mineralen. Bovendien is het een van de weinige natuurlijke groente- en fruitproducten die rijk zijn aan (plantaardige) eiwitten en als vervanger dienen voor de (dierlijke) eiwitten in vlees.
Kijken we naar de voedingstoffen van een paddenstoel dan zien we dat paddenstoelen wel eiwit en voldoende vitamine B1 bevatte. Wil je wel eens een keer iets anders dan sla, spinazie of kool? Neem paddenstoelen. Net zo gezond, net zo lekker, maar toch weer net iets anders.

Volledig productieproces

Vedemij is één van de weinige champignonkwekers die het volledige productieproces van de champignon in eigen hand heeft. Dat biedt veel voordelen voor de (industriële) afnemer, waaronder:

  • Uitstekende kwaliteit van champignons doordat wij ons substraat zelf bereiden in samenwerking met Coenegrachts Substraat.
  • Snel kunnen inspelen op specifieke klantwensen, omdat we snel kunnen schakelen in de keten.
  • Volledige traceerbaarheid van het productieproces

Onze champignons worden direct na de oogst machinaal gesorteerd naar wens van de klant. Wij staan bekend om onze klantgerichtheid vanwege onze mogelijkheden in het sorteren van champignons. Na het sorteren transporteren wij onze champignons met eigen vervoer naar onze afnemers, hierdoor is alles super vers!
Onze champignons zijn vervolgens te vinden in alle verwerkte producten die champignons bevatten. Ze worden geconserveerd of ingevroren.  Vervolgens zijn ze te vinden in soepen, sauzen, pizza’s, vleesvervangers, blik, potjes, emmers en andere diverse grootverpakkingen.

Vedemij in beeld

Over ons bedrijf

Benieuwd hoe het eraan toegaat in ons bedrijf?
Bekijk dan onze bedrijfsfilm.

Kom in contact!

Wilt u meer weten of meer informatie over Vedemij? Neem dan direct contact met ons op.