   
|
Certificering
- Global GAP

Een aantal Europese supermarkten (EUREP) heeft in 1997 het initiatief
hebben genomen om richtlijnen op te stellen voor de "Goede Agrarische
Productie" (GAP) van verse groenten en fruit: de EUREPGAP-richtlijnen. Met
een EUREPGAP-systeem beschikt Vedemij als champignonteler over een systeem
waarmee richting afnemers kan worden aangetoond dat het product op een
verantwoorde manier tot stand is gekomen.
>> kijk hier voor meer informatie en download
het certificaat
-
FSSC 22000
De FSSC 22000-norm wordt beheerd door de “Foundation for Food Safety
Certification”. Deze norm is de eerste wereldwijde standaard voor de
gehele voedingsmiddelenindustrie.
De ISO 22000-norm vormt de basis voor de FSSC 22000-norm. Daarnaast gelden
aanvullende eisen en reglementen in de vorm van ISO-normen en FSSC
22000-documenten.
FSSC is in 2010 goedgekeurd door de GFSI (Global Food Safety Initiative).
GFSI (bestaande uit diverse partijen uit de foodindustrie als retailers,
producenten etc.) heeft onder andere als doel om
voedselveiligheidsschema’s te toetsen op gelijkwaardigheid en deze goed te
keuren.
>> kijk hier voor meer informatie en download
het certificaat
|